The Business Park furniture has three main functions: to provide an entry pavilion for the underground parking, seating along the boulevard and seating on the deck of the ‘hanggebouw’. The entry pavilion is a transparent box, which allows the maximum possible amount of daylight into the parking garage. The loophole, through which the light enters, is also a natural orientation point that guides visitors to the buildings above ground. The rest of the seating is designed around the concept of groups or individuals taking a short coffee or lunch break while enjoying the afternoon sun. location: Eindhoven, The Netherlands design period: 2000 - 2004 implementation: 2002 - area: 16 ha program: 15.000 m2 renovation office, 110.000 m2 new office designed by: Juurlink [+] Geluk (Cor Geluk, Huub Juurlink, Marcel vd Meys, Christina K. Olsen) in cooperation with: JHK Architects, DG Groep Green engineers, Tielemans Construction engineers commissioned by: Philips Electronics Nederland

Philips Business Park furniture

<>

The Business Park furniture has three main functions: to provide an entry pavilion for the underground parking, seating along the boulevard and seating on the deck of the ‘hanggebouw’. The entry pavilion is a transparent box, which allows the maximum possible amount of daylight into the parking garage. The loophole, through which the light enters, is also a natural orientation point that guides visitors to the buildings above ground. The rest of the seating is designed around the concept of groups or individuals taking a short coffee or lunch break while enjoying the afternoon sun.



location: Eindhoven, The Netherlands
design period: 2000 - 2004
implementation: 2002 -
area: 16 ha
program: 15.000 m2 renovation office, 110.000 m2 new office
designed by: Juurlink [+] Geluk (Cor Geluk, Huub Juurlink, Marcel vd Meys, Christina K. Olsen)
in cooperation with: JHK Architects, DG Groep Green engineers, Tielemans Construction engineers
commissioned by: Philips Electronics Nederland