Philips wants to bring all its sales activities together into a business park on the Vredeoord site in Eindhoven. The site already contains a number of office buildings from the 50s, 60s, 70s and 80s of the last century and our design is a reinterpretation of the business park.  We proposed a step-by-step transformation of an introverted semi-industrial site into a landscape of outward-looking and expressive offices in a natural setting. The backbone of our design was formed by the introduction of a pedestrian-bicycle boulevard —along the border between city and countryside— that contains all the entrances to the offices and underground car parks. There is however one exception:  the "hanging building" from the 60s which has since been renovated as an iconic Philips building. location: Eindhoven, The Netherlands design period: 2000 - 2004 implementation: 2002 - area: 16 ha program: 15.000 m2 renovation office, 110.000 m2 new office designed by: Juurlink [+] Geluk (Cor Geluk, Huub Juurlink, Marcel vd Meys, Christina K. Olsen) in cooperation with: JHK Architects, DG Groep Green engineers, Tielemans Construction engineers commissioned by: Philips Electronics Nederland

Philips Business Park

<>

Philips wants to bring all its sales activities together into a business park on the Vredeoord site in Eindhoven. The site already contains a number of office buildings from the 50s, 60s, 70s and 80s of the last century and our design is a reinterpretation of the business park.  We proposed a step-by-step transformation of an introverted semi-industrial site into a landscape of outward-looking and expressive offices in a natural setting. The backbone of our design was formed by the introduction of a pedestrian-bicycle boulevard —along the border between city and countryside— that contains all the entrances to the offices and underground car parks. There is however one exception:  the "hanging building" from the 60s which has since been renovated as an iconic Philips building.




location: Eindhoven, The Netherlands
design period: 2000 - 2004
implementation: 2002 -
area: 16 ha
program: 15.000 m2 renovation office, 110.000 m2 new office
designed by: Juurlink [+] Geluk (Cor Geluk, Huub Juurlink, Marcel vd Meys, Christina K. Olsen)
in cooperation with: JHK Architects, DG Groep Green engineers, Tielemans Construction engineers
commissioned by: Philips Electronics Nederland